Kreditupplysning 031 - 725 50 00

Press & nyheter

Press & nyheter

Få en gratis upplysning!

Är din kund kreditvärdig? Se efter själv, vi bjuder på en gratis kreditupplysning.Här är företagen med de högsta lönerna

2013-10-23 | Pressmeddelande

109 833 kronor i månaden. Det är genomsnittslönen på företaget som betalar sina anställda bäst i Sverige. Creditsafes nya lönetopplista visar att 13 företag i Sverige betalar ut en lön på mer än en miljon kronor om året per anställd. Dessutom fortsätter Stockholm att dominera stort.

Affärs- och kreditupplysningsföretaget Creditsafe presenterar varje år en lista över de 100 företag i Sverige som betalar ut högst lön till sina anställda. Ny etta på listan är Nordea Investment Managment AB (fyra på förra årets lista). Här har de 453 anställda en årslön på i genomsnitt över 1,3 miljoner kronor. Totalt finns 13 företag i Sverige där de anställda tjänar mer än en miljon kronor om året i genomsnitt, exklusive lön till VD och styrelsearvode.

Även i år domineras listan av företag från Stockholmsområdet. Först på plats 21 hittar vi ett företag, IKEA Industry AB, som har sin hemvist utanför Stockholm eller Solna. Totalt hör 81 av företagen hemma i Stockholm eller närliggande kommuner. Fyra företag på topplistan är belägna i Göteborg samt fyra företag i Malmö.

Kredit- och finansinstitutet ABG Sundal Collier AB som haft förstaplaceringen två år i rad faller i år till en femte plats. Fyra av de sex företagen i toppen av listan tillhör kreditinstitut och försäkringsbolag. Fler branscher som betalar höga snitt- löner är företag inom juridik och ekonomi samt informations och kommunikation.

Accenture AB som gått från plats 37 till plats 24 är företaget med i särklass flest anställda. Det betalar ut en snittlön på 910 000 kronor till sina 728 anställda. Noterbart är även att Google klättrar uppåt för tredje året i rad och nu ligger på andra plats.

En jämförelse med förra årets lista, visar att åtta av företagen på topp 10 var med i fjol. Av de 100 bäst betalande företagen i Sverige är 37 nya på listan. I årets lönestatistik fastställs också att företagen betalar ut högre löner än tidigare. Nummer 100 på listan är JKL AB där de anställda har en årslön på 657 000 kronor. Det är 16 000 kronor mer än vad fjolårets företag på samma placering betalade sina anställda. För listettan har dock genomsnittslönen minskat med 94 000 kronor.

Bilaga » Hela listan över de 100 bäst betalande företagen i SverigeFör ytterligare information:

Sandra Andersson, Marknadsansvarig Creditsafe
E-post: sandra.andersson@creditsafe.se
Mobil: 070-030 36 37


Krister Jonsson
, Sverigechef Creditsafe
E-post: krister.jonsson@creditsafe.se
Mobil: 070-628 08 99


Du vet väl om att du kan prenumerera på vår konkursstatistik?

Utland

Creditsafe tillhandahåller utlandsupplysningar på 240 miljoner företag.

FAQs

Har du frågor? Här har vi samlat nyttig information om vår verksamhet.

Hitta kunder

Vi kan hjälpa dig att hitta nya lönsamma prospekt att bearbeta.

Vänligen fyll i dina uppgifter nedan för att få ett nytt lösenord.

Ditt användarnamn

Din e-post

Användarnamnet eller e-postadressen är tyvärr inte giltigt. Vänligen kontakta vår support på telefon 031-725 50 50.
Ett nytt lösenord har nu skickats till din e-post.