Kreditupplysning 031 - 725 50 00

Nyhetsarkiv 2015

Nyhetsarkiv 2015

Varför välja Creditsafe?

Vi har listat 8 anledningar till varför du ska välja Creditsafe som leverantör.Här hittar du konkursstatistik, pressmeddelanden och nyheter

 

Arkiv 2018 Arkiv 2017 Arkiv 2016 Arkiv 2015 Arkiv 2014

 

2015-12-01 | Lägsta antalet konkurser i november på åtta år

Under hela 2015 har de svenska aktiebolagen visat riktigt goda resultat. När Creditsafe idag presenterar färsk konkursstatistik för november månad håller trenden i sig. Under november gick 498 svenska aktiebolag i konkurs, vilket är en minskning med 9 procent jämfört med samma månad föregående år. Inte sedan 2007 har vi haft så få konkurser under november.


 

2015-11-24 | Säker inloggning med flerfaktorautentisering

Nu blir det ännu säkrare att logga in på Creditsafes hemsida. Innan årsskiftet kommer vi att addera en flerfaktorautentisering där ni utöver användarnamn och lösenord även behöver uppge en engångskod. Bakgrunden till detta är att Datainspektionen ställer högre krav på hela kreditupplysningsbranschen när det gäller säkerhet och åtkomst till personinformation.


 

2015-11-04 | Sverige går mot rekordår sett till antalet konkurser

- 2015 ser ut att bli ett riktigt rekordår! När två månader återstår av året kan vi konstatera att konkurserna i Sverige stadigt har minskat varje månad. Oktober är inget undantag och antalet konkurser har minskat med hela 17 procent jämfört med samma period förra året.


 

2015-10-29 | De betalar högst löner - i din kommun

Vilket företag är den bäst betalande arbetsgivaren i din kommun? Antalet företag som kan visa upp genomsnittliga årslöner på över en miljon kronor ökar - men detta gäller inte för alla kommuner. Högst lön får du i Stockholm, lägst i Vilhelminas kommun i Norrland. Det visar Creditsafes lönestatistik över vilka företag som betalar ut högst lön i varje kommun.


 

2015-10-28 | Här är företagen som betalar högst löner i Sverige

På jakt efter bättre lön? Sök dig till Stockholm. Här finns majoriteten av de 26 företag som ger sina anställda miljonlöner. Kreditupplysningsföretaget Creditsafe presenterar idag Sveriges 100 bäst betalande företag och Investmentbolaget EQT Partners är den arbetsgivare som betalar ut högst snittlön till sina anställda. Där tjänar de 53 anställda i genomsnitt 2,2 miljoner kronor. Först på plats 15 och 16 hittar vi företag utanför Stockholmsområdet, som IKEA i Älmhult och Volvo i Göteborg.


 

2015-10-15 | 9 tips för att förbättra ditt kassaflöde - och minska risken för kreditförluster

Alla verksamheter behöver ett stabilt kassaflöde. Men för att lyckas med detta är man som företag beroende av att få betalt i tid. Här ger vi 9 nyttiga tips på vad du själv kan göra för att säkra dina intäkter och därmed förbättra kassaflödet.


 

2015-10-07 | Hur bra går det för företagen där du bor? Här är hela listan med konkursstatistik (...)

2015 har så här långt varit ett bra år för företagen i Sverige. Antalet konkurser har stadigt minskat under årets första nio månader – en trend som kan resultera i ett riktigt rekordår. Creditsafe har tagit pulsen i några kommuner där antalet konkurser minskat radikalt de senaste åren. Hur placerar sig din kommun? Här är hela listan - kommun för kommun!


 

2015-10-01 | Konkurserna minskar – men Gotland och Uppsala mot strömmen

Konkursstatistiken efter den första höstmånaden september visar att företagen mår bra i Sverige. Län efter län visar sjunkande siffror när det gäller antalet registrerade konkurser. Totalt sett registrerades 348 konkurser i september att jämföra med samma period förra året då 397 företag gick i konkurs. Det är ett gott tecken för svenskt näringsliv. Men det finns län som sticker ut - på Gotland och i Uppsala län går siffrorna åt rakt motsatt håll.


 

2015-09-01 | Fortsatt positivt för svenska företag - antalet konkurser minskar för åttonde månaden i rad

Efter sommarmånaderna, som generellt innebär färre konkurser, kan vi nu se att den nedåtgående trenden fortsätter. Under augusti månad registrerades 297 konkurser, vilket är en minskning med 11 % gentemot samma månad föregående år. De senaste fyra åren visar en stadigt sjunkande kurva av konkurser under augusti månad.


 

2015-08-31 | 9 varningssignaler vid kreditgivning till aktiebolag

Det finns många tidiga varningssignaler i en kreditupplysning som du bör vara uppmärksam på. Därför listar vi här 9 punkter som är bra att kontrollera vid kreditgivning till aktiebolag.


 

2015-08-17 | Nytt förbättrat utseende på våra utlandsupplysningar

Vi vill ständigt förbättra för dig som kund. Därför har våra utlandsupplysningar under sommaren fått ett nytt förbättrat utseende och i vissa fall även utökats med mer information.


 

2015-08-04 | Konkurserna minskade med 17 procent

Trenden är tydlig - svenskt näringsliv fortsätter att blomstra. Under sommarmånaden juli gick endast 365 aktiebolag i konkurs, vilket är en minskning med 17 procent jämfört med samma period förra året. Färsk konkursstatistik från Creditsafe visar därmed att antalet konkurser i Sverige har minskat samtliga månader under 2015.


 

2015-07-01 | Här är länen med flest konkurser

Ett halvår in på 2015 är trenden tydlig – det går bra nu för företagen i Sverige. Färsk konkursstatistik från Creditsafes junisiffror visar att antalet konkurser minskar för sjätte månaden i rad. Totalt gick 585 aktiebolag i konkurs vilket är en minskning med fem procent jämfört med samma månad föregående år. Flera län uppvisar en positiv trend, men vissa län sticker ut med ökande antal konkurser efter årets första sex månader.


 

2015-06-02 | Antalet konkurser i Sverige minskar för femte månaden i rad

Antalet konkurser i Sverige minskar för femte månaden i rad. I maj gick 567 aktiebolag i konkurs, vilket är en minskning med fem procent jämfört med samma månad föregående år. Samtidigt fortsätter storleken på de företag som går i konkurs att minska och allt färre anställda berörs. Det visar ny konkursstatistik från affärs- och kreditupplysningsföretaget Creditsafe.


 

2015-05-28 | Creditsafe lanserar fastighetsregister

Kreditförfrågningar på person och företag i Sverige fortsätter att växa och nu utökar Creditsafe sitt utbud med tjänsten Fastighetsregister. Tjänsten ger kunderna direktåtkomst till Sveriges officiella fastighetsregister och innebär att man nu kan söka fram en fastighet utan att veta vem som äger den. Dessutom möjliggör det för våra kunder att få information om ett företags eller en persons fastighetsinnehav utan att behöva ta en kreditupplysning.


 

2015-05-12 | Här startas flest enskilda firmor i Sverige

Under 2014 startades 71 334 enskilda firmor i Sverige. Det motsvarar nästan 300 nya företag varje arbetsdag och är en ökning med åtta procent jämfört med 2013. Flest enskilda firmor startades i mindre kommuner samt i Stockholm. Årjäng i Värmland är den kommun som toppar antalet nystartade enskilda firmor sett till antalet invånare. Störst ökning uppvisade Vansbro i Dalarna.


 

2015-05-05 | Konkurserna fortsätter minska i april

Årets trend med färre konkurser fortsätter. Totalt gick 492 aktiebolag i konkurs under april och jämfört med samma månad förra året uppvisas en minskning med 5 procent. Det är fjärde månaden i rad med fallande trend. Även antalet anställda som berörs av konkurserna minskar - liksom storleken på bolagen.


 

2015-04-01 | Stora konkurser i mars

För tredje månaden i rad fortsätter konkurserna i Sverige att minska. Jämfört med samma period förra året uppvisar mars en minskning med 4 procent. Däremot var flera av aktiebolagen som gick i konkurs förhållandevis stora. Bland annat berördes totalt 96 anställda när börsnoterade koncernen Dannemora Mineral gick i konkurs.


 

2015-03-05 | Träffa Creditsafe på D-Congress

Creditsafe kommer att delta som utställare på D-Congress i Göteborg torsdag den 12 mars. Är du intresserad av hur ni kan effektivisera er process för kreditgivning inom e-handel? Eller är du nyfiken på hur ni kan göra fler säkra affärer utan att störa kundrelationen? Vi finns på plats i monter B01:03 - träffa oss så diskuterar vi smarta lösningar för e-handlare.


 

2015-03-03 | 483 aktiebolag i konkurs i februari

I februari gick 483 svenska aktiebolag i konkurs, vilket är 7 procent färre än under motsvarande månad föregående år. Sett till antalet anställda som berörs av konkurserna och den samlade omsättningen, så var minskningen i februari ännu större.


 

2015-02-02 | Kraftig minskning av antalet konkurser i januari

Konkurserna inom svenskt näringsliv minskar kraftigt och i januari gick 388 svenska aktiebolag i konkurs – en minskning med hela 25 procent jämfört med samma månad föregående år. Framförallt var det färre konkurser i Stockholm och Västra Götalands län. Även antalet anställda som berördes av konkurserna minskade.


 

2015-01-07 | Färre konkurser under 2014

Under 2014 gick 6077 svenska aktiebolag i konkurs, det är sex procent färre än föregående år. Antalet anställda som berördes av konkurser minskade samtidigt med 23 procent. Sett till helåret minskade konkurserna i nästan hela landet, det visar statistik från affärs- och kreditupplysningsföretaget Creditsafe.


För mer information, fyll i formuläret eller ring 031-725 50 00Contact

Bevakning

Tidiga varningssignaler och viktiga förändringar direkt till din inkorg.

PaymentData

Dela information om betalningsbeteende och gör bättre bedömningar.

3D Ledger

Identifiera luckor i din reskontra med hjälp av 3D Ledger.

Vänligen fyll i dina uppgifter nedan för att få ett nytt lösenord.

Ditt användarnamn

Din e-post

Användarnamnet eller e-postadressen är tyvärr inte giltigt. Vänligen kontakta vår support på telefon 031-725 50 50.
Ett nytt lösenord har nu skickats till din e-post.