Kreditupplysning 031 - 725 50 00

Nyhetsrum

Nyhetsrum

Få en gratis upplysning!

Är din kund kreditvärdig? Se efter själv, vi bjuder på en gratis kreditupplysning.Hur bra går det för företagen där du bor? Här är hela listan med konkursstatistik - kommun för kommun!

2015-10-07 | Pressmeddelande

2015 har så här långt varit ett bra år för företagen i Sverige. Antalet konkurser har stadigt minskat under årets första nio månader – en trend som kan resultera i ett riktigt rekordår. Creditsafe har tagit pulsen i några kommuner där antalet konkurser minskat radikalt de senaste åren. Hur placerar sig din kommun? Här är hela listan - kommun för kommun!

Framgångsrika företagskommuner finns både i norr och söder. Företagsjour, tillgänglighet och konkurrenskraftiga idéer har visat sig vara viktiga framgångsfaktorer för kommuner med låg andel konkurser. Hela Norrland har hittills i år uppvisat en positiv trend men också andra delar av landet, exempelvis Småland, kan visa upp kraftigt sjunkande siffror gällande antalet konkurser.

En av vinnarna i Norrland är Umeå kommun som under perioden januari till september enbart har 31 registrerade konkurser, vilket kan jämföras med 46 konkurser under samma period 2013. Roland Carlsson, som är näringslivschef i Umeå kommun har sett den positiva trenden och har analysen klar:

- Vi har en hög investeringsvolym, det byggs mycket bostäder och satsas mycket på infrastruktur. En hög tillväxt och bra förutsättningar i kombination med duktiga företagare som har konkurrenskraftiga affärsidéer. Vi ser även i våra egna mätningar att det går bra för våra företagare, både resultat- och tillväxtmässigt.

Något längre söderut, i Borlänge kommun, var det 13 aktiebolag som gick i konkurs under perioden januari till september 2015. Detta att jämföra med 21 konkurser under samma period föregående år och hela 27 under 2013. Näringslivschefen i kommunen, Åsa Svedjetun, har tydligt märkt av en skjuts bland företagen under de senaste åren.

- Borlänge ligger logistikmässigt bra till. Vi har flygplats, är en av två centralorter i Dalarna och har ett gott företagsklimat. Här finns stora industrier och exportföretag och många, många små företag. IKEA etablerade sig här 2013 vilket innebar en svans av andra företag som vill och kan finnas på plats. Det finns ett driv och en stolthet bland företagen här och jag ser ingen nedgång i den trenden, säger hon.

I Småland utmärker sig Jönköpings kommun. Hittills i år har 49 företag gått i konkurs. En hög siffra kan tyckas men inte om man jämför med år 2013 då antalet konkurser januari till september uppgick till hela 76.

- Vårt näringsliv är diversifierat och det finns en mycket stark entreprenörsanda. Dessutom ett hederligt samarbetsklimat och många starka nätverk. Vi har också sedan ett antal år tillbaka en regional företagsjour dit man kan vända sig för handgriplig hjälp om det börjar svaja. Närvaron av den har hjälpt hela länet, säger näringslivschef Camilla Littorin i Jönköping.

Hur går det för företagen där du bor? Här är hela listan - kommun för kommun (PDF)  

För ytterligare information:

Sandra Andersson, Marknadsansvarig Creditsafe
E-post: sandra.andersson@creditsafe.se
Mobil: 070-030 36 37


Krister Jonsson
, Sverigechef Creditsafe
E-post: krister.jonsson@creditsafe.se
Mobil: 070-628 08 99


Du vet väl om att du kan prenumerera på vår konkursstatistik?

Utland

Creditsafe tillhandahåller utlandsupplysningar på 240 miljoner företag.

FAQs

Har du frågor? Här har vi samlat nyttig information om vår verksamhet.

Hitta kunder

Vi kan hjälpa dig att hitta nya lönsamma prospekt att bearbeta.

Vänligen fyll i dina uppgifter nedan för att få ett nytt lösenord.

Ditt användarnamn

Din e-post

Användarnamnet eller e-postadressen är tyvärr inte giltigt. Vänligen kontakta vår support på telefon 031-725 50 50.
Ett nytt lösenord har nu skickats till din e-post.