Kreditupplysning 031 - 725 50 00

Nyhetsrum

Nyhetsrum

Få en gratis upplysning!

Är din kund kreditvärdig? Se efter själv, vi bjuder på en gratis kreditupplysning.Här är företagen som betalar bäst i din kommun

2016-11-17 | Pressmeddelande

Vilket företag betalar bäst i din kommun? Idag presenterar Creditsafe färsk lönestatistik över arbetsgivarna som betalar ut högst snittlön i varje kommun. Nästan 13 gånger mer betalt är skillnaden mellan toppen och botten på listan. Högst lön får du i Stockholm och lägst i Nynäshamn.

Högst löner kommun

På topplistan över Sveriges 100 bäst betalande
företag är det fler företag än någonsin som betalar ut miljonlöner. Men detta gäller inte alla kommuner. Årets kommunranking bekräftar att det finns stora löneskillnader mellan storstad, mindre orter och landsbygd.

På årets kommunlista har sju kommuner tagit sig över miljonstrecket sett till den bäst betalande arbetsgivaren. De fem kommunerna i topp är Stockholm (2 670 tkr), Göteborg (1 451 tkr), Nacka (1 396 tkr), Solna (1 297 tkr) och Lund (1 263 tkr). Utöver dessa finns ytterligare två kommuner i landet med miljonlöner - Älmhult (1 026 tkr) och Falun (1 020 tkr). De fem kommuner som ligger i botten sett till bäst betalande arbetsgivare är Sollefteå (300 tkr), Vaxholm (298 tkr), Arjeplog (294 tkr), Kungsör (254 tkr) och Nynäshamn (215 tkr).

Högst upp på listan hittar vi Stockholm och EQT Partners Aktiebolag som betalar sina medarbetare 2,6 miljoner i snittårslön. Det kan jämföras med den bäst betalande arbetsgivare i Nynäshamn, Storbutiken i Nynäshamn AB, där de anställa får en snittlön på 215 000 kronor. Det innebär en löneskillnad på över 2,4 miljoner eller 13 gånger mindre pengar.

- Det kan definitivt vara värt att ta en titt på listan om man har möjlighet att röra på sig när man är på jakt efter ett välbetalt arbete. Skillnaderna är stora mellan kommunerna i landet. För ett likvärdigt arbete kan det skilja flera hundra tusen, säger Krister Jonsson, Sverigechef Creditsafe.

I tre kommuner har företaget som betalar ut högst snittlön över 1 500 anställda. Det är Siemens Industrial Turbomachinery AB i Finspång, BillerudKorsnäs Skog & Industri Aktiebolag i Gävle samt Avako Sweden AB i Hofors. Totalt finns 46 kommuner på listan där den högsta genomsnittslönen är mer än 600 000 kronor per år. I 52 av kommunerna återfinns den bäst betalande arbetsgivare under 400 000 kronor.

Hela listan över företagen som betalar ut högst lön i varje kommun  

För ytterligare information:

Sandra Andersson, Marknadsansvarig Creditsafe
E-post: sandra.andersson@creditsafe.se
Mobil: 070-030 36 37


Krister Jonsson
, Sverigechef Creditsafe
E-post: krister.jonsson@creditsafe.se
Mobil: 070-628 08 99


Du vet väl om att du kan prenumerera på vår konkursstatistik?

Utland

Creditsafe tillhandahåller utlandsupplysningar på 240 miljoner företag.

Bevakning

Tidiga varningssignaler och viktiga förändringar direkt till din inkorg.

Kreditmall

Snabb kreditkontroll och enheligt bedömning med rött, grönt eller gult ljus.

Vänligen fyll i dina uppgifter nedan för att få ett nytt lösenord.

Ditt användarnamn

Din e-post

Användarnamnet eller e-postadressen är tyvärr inte giltigt. Vänligen kontakta vår support på telefon 031-725 50 50.
Ett nytt lösenord har nu skickats till din e-post.